dilluns, 30 de juny del 2008

Decàleg de relacions professionals i laborals

  1. El diàleg, sigui verbal o escrit, és la base de tota relació. El silenci i la falta de resposta a una solitud mai es poden admetre.

  1. El diàleg ha de ser obert i a disposició de tothom, estigui la persona sindicada o no.

  1. Si una persona no exercís els seus drets, no significa que renunciï a ells. Cadascú exercís els seus drets quan ho creu oportú.

  1. Un dret no pot lesionar a un altre dret i els dos es poden exercir a la vegada.

  1. Per damunt de normatives d’empresa (hospital) i normatives d’institucions (ICS) preval l’Estatut de la Funció Pública; per damunt d’aquest, preval l’Estatut dels Treballadors i per damunt de tots ells preval la Constitució Espanyola.

  1. La titulació universitària defineix i divideix la condició de treballador de la condició de professional. Defugir la titulació universitària d’una persona i tractar-la com si fos treballador (sanitari) en lloc de professional (de la salut), sempre generarà conflictes de difícil solució.

  1. Barrejar temes i aspectes professionals amb temes i aspectes laborals, sempre serà mala política. Rendibilitzar aquesta política, desqualifica a la persona que la practica.

  1. Els arguments s’han de rebatre amb arguments. Imposar criteris i decisions, mitjançant un exercici d’autoritat o “per real decret”, desqualifiquen tant a la persona que fa la imposició, com a la institució que ho permet.

  1. Actituds de suficiència i benvolença (paternalisme) amb el propòsit d’ajudar a altres directius prenguin opinió i/o la seva decisió, són sempre manipulatives.

  1. De la mateixa manera, i a l’inrevés, rere tota actitud autocràtica, sempre s’hi troba una personalitat immadura i manipuladora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.