dijous, 27 de març del 2014

Deixar de fumar

La majoria de persones que volen deixar de fumar, es capfiquen buscant un mètode i/o mètodes alternatius. Aquesta és una actitud estrictament emocional i un error greu que els aboca a ser presa fàcil de polítiques i publicitats comercials. Ja que, tots els mètodes per deixar de fumar són bons i, a la vegada, tots són dolents. El que importa és l’actitud psicològica del fumador. Per poder deixar de fumar calen, al menys, assumir dos fets:

1. Assumir el problema. La nicotina té deu vegades més poder d’addició que la cocaïna. Per tant, el fumador ha d’assumir que el seu no és un vici, és una drogoaddicció. I mentre no ho assumeixi, mai solucionarà el seu problema, per la senzilla raó que no accepta el problema.

2. Tenir una raó per deixar de fumar. Voler deixar de fumar és una actitud emocional, cal passar a l’actitud racional; és a dir, buscar un motiu per deixar de fumar. El motiu és el que ens portarà a l’objectiu.

Òbviament, hi ha més opcions, entre elles (seria la tercera) buscar suport psicològic si un no es veu amb cor de fer-ho sol. Marcar-se etapes per assumir el seu objectiu (objectiu que sempre és individual i intransferible) i buscar un mètode (de forma racional, no emocional) que sigui el més adient per a cada fumador.

Com sempre dic, l’ordre és fonamental.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.