divendres, 15 de setembre del 2017

Els tres problemes

Fa massa temps que escolto “El problema Catalunya” Al meu parer no és el problema Catalunya, és el problema de la feble democràcia que tenim. I, de fet, no podem parlar només d’un problema, s’ha de parlar de tres problemes, que són:

PROBLEMA 1: El nacionalisme català ha decidit enfrontar-se al nacionalisme espanyol.

PROBLEMA 2: Espanya no es pot permetre el luxe de perdre el 20 % del producte interior brut que aporta Catalunya i, a la vegada, Catalunya ja no pot aguantar més l’asfixia econòmica i d’infraestructures que pateix.

PROBLEMA 3: La Constitució està per damunt de l’Ètica i la Democràcia? ¿O és la Democràcia i l’Ètica les que estan per damunt de la Constitució? Quantes vegades hem sentit als juristes allò de: “En un estat de dret no hi ha res per damunt la llei” I, acte seguit, els mateixos juristes ens diuen: “La llei no pot contemplar tots els supòsits ètics” Aleshores, en què quedem? No tindríem que aplicar el sil·logisme aristotèlic i que prevalgués l’Ètica? Com diu el catedràtic Sánchez Cuenca, el referèndum pot ser tan anticonstitucional com es vulgui, però no és antidemocràtic. I podem concloure, prohibir el referèndum si és democràtic?

No sé si aquest és l'ordre de prioritat de les preguntes, això li correspon decidir-ho als polítics responsables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.