dissabte, 11 de març del 2017

El meu estil de vida

1.- Beure de dos a tres litres d’aigua cada dia.

2.- Dormir entre vuit i nou hores nocturnes i fer una migdiada de vint o trenta minuts com a màxim.

3.- Efectuar alguna activitat o esport durant una hora al dia en un espai obert.

4.- Portar un horari regular en les menjades, fent una dieta mediterrània, on el 85 % dels aliments siguin d’origen vegetal i només un 15 % siguin d’origen animal.

5.- Menjar cada dia una ceba petita, dos dents d’alls, aliments vermells (tomàtec, maduixes, cireres, pastanaga, etc.) i beure un té verd. No addicionar sal cuinant i no prendre més de deu grams de sucre al dia.

6.- No fumar ni prendre cap tipus de droga (atenció amb les drogues d’alguns medicaments) Eliminar les begudes alcohòliques destil·lades. Beure vi, cervesa i cava amb molta moderació.

7.- Escoltar música, concerts i conferències. Llegir, veure alguna pel·lícula i anar al teatre.

8.- Efectuar jocs i problemes mentals del tipus Sudoku, escacs, encreuats, etc.

9.- Realitzar alguna activitat creativa que estimuli el cervell i la imaginació: escriure, pintar, fotografia, manualitats, etc.

10.- Projectar el nostre amor i afectivitat cap els demés: amb la parella, la família, els amics i companys, veïns i coneguts i, fins i tot, desconeguts. També és bo viatjar, conèixer nous llocs, nous costums i fer noves relacions humanes.

Aquest decàleg cadascú el pot ampliar i personalitzar amb tot allò que li reporti salut, benestar i creixement personal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.