dimecres, 12 de juliol del 2017

Qüestió de sentit comú

“Es poden afirmar moltes coses sobre un projecte secessionista: que no és solidari, que és empobridor, que tindria efectes econòmics negatius, que és inconstitucional, etc. Però, realment pot dir-se que és antidemocràtic? (Ignacio Sánchez-Cuenca)

La democràcia està basada en la llibertat i el vot; per tant, votar mai pot ser antidemocràtic. Per molt inconstitucional que es vulgui presentar i declarar una votació, mai serà antidemocràtica. En canvi, voler impedir sigui com sigui aquesta votació, si és antidemocràtic. I si una constitució diu que una votació és inconstitucional, aquesta constitució té un problema democràtic greu i cal canviar-la quan abans millor. Màxim quan la pròpia constitució en l’article 117.1 diu: “La justicia emana del pueblo” Cosa que molts polítics no volen acabar d’acceptar.

El problema radica en aquest règim democràtic que patim, on ens deixen ser votants, però mai ens deixen ser electors. L’elecció només està reservada per als polítics i els seus partits, ells decideixen i en nom de tots els ciutadans. Doncs ho sento, jo no vull una democràcia representativa, vull una democràcia participativa, on pugui elegir votant. No, als polítics no els interessa que es facin referèndums, perquè perden el seu protagonisme en favor del protagonisme dels ciutadans. Amb la qual cosa, la democràcia se’n va en orris.

Per altra banda, resulta paradoxal, o sospitós, que els que ataquen aferrissadament contra el nacionalisme català, no tenen res a dir contra el més que reaccionari nacionalisme centralista espanyol. Negar el fet històric de “Los pueblos de España”, malgrat estar recollit en la constitució, això resulta que no és inconstitucional. Com tampoc és inconstitucional no acatar les resolucions del Tribunal Constitucional, esperant que el temps faci les oportunes prescripcions legals. Sí, són autèntics tahúrs de la política. Ells sempre reparteixen les cartes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.