dijous, 18 de gener del 2018

Deixem-ho clar

Hi ha cap dubte que els votants de la CUP són republicans? I els votants d’ERC són o no són republicans? I els votants de JuntsxCat són republicans o no? I els votants de Podem també ho són o no ho són? I els votants del PSC són monàrquics o són republicans? Per tant, només ens queda els votants de Ciutadans i del PP com a possibles monàrquics.

Ja va sent hora que tant els polítics de Madrid com els de Barcelona deixin de marejar la pilota entre unionistes i independentistes o entre constitucionalistes i secessionistes; l’essència bàsica està en determinar, democràticament, qui és monàrquic i qui és republicà. I fer això, senyors, sent diu democràcia. No oblidem que la monarquia que tenim no la va elegir el poble, la va instaurar el general Franco amb la frase històrica de: “Todo está atado y bien atado”
 

Així doncs, tinguem-ho clar, és inqüestionable que la majoria dels catalans són republicans. Altra cosa és que la gent acati la Constitució i que quedi clar que acatar la Constitució no significa ser monàrquic. Em temo que aquesta és la raó de no voler fer un referèndum pactat, per por que la majoria republicana catalana aflori.

Per cert, Sr. Miquel Roca, el seu símil matrimonial no em serveix, entre altres coses, perquè normalment els fills se’ls queda la mare. Vostè, i onze homes més, varen fer una Constitució que va caducar l’1 d’octubre de 2017. Ara convé reformar-la i, aquesta vegada, convindria que fossin sis homes i sis dones. Prou! de manipulacions semàntiques més o menys enginyoses i més o menys afortunades; la democràcia, Sr. Roca, la fem els ciutadans (HOMES i DONES!!!) no la fan els polítics, l’autèntica democràcia no és representativa, és participativa. Sí, Sr. Roca, els ciutadans volem fer més referèndums vinculants i que els polítics acatin d’una punyetera vegada la voluntat dels ciutadans.

Sí, Sr. Roca, la Constitució s’ha de reformar no per donar-li el gust a uns independentistes, s’ha de reformar perquè ho reclamem els ciutadans. I si no ho voleu fer, us teniu que atendre a les conseqüències, perquè els republicans només poden acceptar o una república independent o un estat federal. Insisteixo, la majoria dels catalans són republicans i negar això és negar la realitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.