divendres, 1 d’agost del 2008

Invertir o jugar a borsa?

L’altre dia, en una prestigiosa tertúlia radiofònica, escoltava com un dels tertulians es lamentava per les noves disposicions fiscals que es preveuen endegar per als plans de pensions. Aquest tertulià ens venia a dir que, mitjançant deduccions fiscals, un govern socialista va alliçonar a la població a fer plans de pensions i, ara, un altre govern socialista els vol penalitzar. Tenint en compte, que molts d’aquests plans de pensions no han tingut la rendibilitat desitjada, per avatars de la borsa.

La borsa espanyola és una de les borses més especulatives d’Europa; moltes vegades, no es busca la rendibilitat en el dividend o com inversió a llarg termini, es busca la rendibilitat al termini més curt possible, amb compres i vendes que inclòs no arriben a un mes.

Doncs bé, després d’escoltar a aquest acreditat periodista, em van venir a la memòria les recomanacions que em feia la meva àvia, quan vaig iniciar-me en el món de l’estalvi, tot dient-me: “Ves molt en compte si jugues a borsa” Avui en dia, ja no s’utilitza aquesta expressió; tothom “inverteix en borsa”, ningú “juga a borsa” Però, realment és així? En moltes ocasions, no ens hauríem de plantejar què estem fent, si invertim o juguem a borsa? Crec que val la pena valorar la diferència lèxica de les dos expressions i la saviesa dels nostres avis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.