dissabte, 13 d’agost del 2016

Incendis forestals

Hem de partir de la base que només un 5 % dels incendis forestals són per causes naturals; de l’altre 95 %, només un 5 % dels culpables són detinguts. Això significa que el 90 % dels incendis forestals queden en la impunitat i, com sempre dic, impunitat és igual a gosadia.

Per altra banda, tinc la sensació que es destinen més recursos a combatre els incendis forestals que a prevenir-los. És té, doncs, una actitud negativa quan es diu: “Hem de lluitar contra els incendis forestals”, l’actitud correcta és la positiva: “Hem de defensar el bosc” Què passaria si no tinguéssim incendis forestals? Doncs que una sèrie d’empreses i de gent es quedarien sense feina. Voleu acabar amb els incendis forestals? Només hi veig dos camins legislar i dedicar molts més recursos a prevenir-los, ho relaciono:

1.- Legislar i protegir a l’arbre com a ser viu que és. Resulta inadmissible que la vida de milers de milions d’arbres valgui menys que la vida d’una sola persona.

2.- Prohibir la requalificació d’un territori cremat al menys durant 50 anys.

3.- Prohibir la comercialització de qualsevol fusta cremada.

4.- Castigar als incendiaris i als promotors de l’incendi amb penes severes i sempre de presó (seria bo considerar la mort dels arbres com assassinat, homicidi voluntari o homicidi involuntari)

5.- Portar un registre de piròmans i internar-los en un psiquiàtric en època estival o quan hagi alt risc d’incendi.

6.- Sancionar de forma contundent a tots els fumadors que llencen la burilla sense apagar-la; ja que, tenen adquirit aquest mal hàbit i també ho fan quan van en cotxe.

És demencial que tothom doni per fet que cada estiu tenen que haver-hi incendis forestals. Però tranquils (i com diu un amic meu) algun dia els incendis forestals s’acabaran, quan no quedi cap arbre per cremar. És això el que volem?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.