dissabte, 30 de juliol del 2022

Eufòria!

La paraula eufòria està de moda. No em referiré al fenomen sociomusical que ha conquistat totes les franges d’edat, sinó que vull referir-me al mimetisme que es produeix quan una paraula, frase feta, cita o refrany es fiquen de moda.

Avui, la paraula eufòria (o eufòric) l’escoltem en tots els àmbits; fins i tot, l’he escoltada en més d’un polític o tertulià. És clar, al polític li agrada estar al capdavant dels seus electors i li sembla que utilitzant el lèxic dels seus electors ho aconsegueix. I els tertulians? Bé, aquests mai volen estar fora de joc del context social.

Encara recordo algunes paraules i frases dels vuitanta i noranta, força populars i utilitzades per gairebé tothom. On són ara? Totes les modes tard o d’hora caduquen. No obstant, com hi haurà més temporades d’Eufòria, aquesta paraula seguirà de moda durant uns quants anys. Per cert, segons el diccionari del Manel Franquesa, l’alternativa sinonímica d’eufòria és benestar. Particularment, m’acullo a la paraula benestar, que té un concepte més tranquil que la dinàmica eufòria. Serà qüestió de l’edat? O, potser, és un purisme lingüístic mal entès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.