divendres, 2 d’agost del 2024

Ras i curt

Per justificar el pacte de finançament amb Catalunya, el pacte s’ha plantejat com un pas cap a la federalització d’Espanya. A mi, sempre em deixa perplex la ingenuïtat (o potser subtil manipulació?) d’alguns polítics, que no se n’adonen que sempre els hi està traint el subconscient. Però, anem a pams:

1.- Fer un estat federal dins una república és relativament senzill, només cal voluntat política i suport social.

2.- Fer un estat federal dins d’una monarquia (parlamentària o no) ja és més difícil i moltes vegades impossible; si, com en el cas d’Espanya, aquesta monarquia està sustentada per un ADN totalment autocràtic.

3.- Canviar una estructura territorial autonòmica per una estructura territorial federal, implica canviar la constitució o (i seria millor) fer una constitució nova. D’aquesta manera, hauria la participació de dones en la seva redacció i així es podria rectificar l’error històric de la constitució masclista actual. Però, desenganyeu-vos, això a Espanya no passarà mai.

A polítics i governants els hi tinc que dir: deixeu de generar falses expectatives i impossibles esperances, que l’únic que fan és generar noves frustracions a molts ciutadans i els hi dóna munició dialèctica a molts altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.