dimarts, 24 de març del 2020

Reflexió geopolítica

Vist el que hem vist i com la Xina està gestionant la crisi del COVID-19, intueixo que aviat li voldrà disputar el lideratge mundial als Estats Units. Màxim quan veiem un Donald Trump que els hi està posant tan fàcil, amb la seva prepotència, dient el que diu i actuant com actua. També intueixo que la disputa d’aquest lideratge anirà pel camí del mig: ni capitalisme exacerbat, ni socialisme hermètic. És a dir, la via del mig del “laissez fair”. Configurant una estructura social i econòmica capitalista (paternalista o no), que deixarà fer, però que arribat el cas intervindrà de forma més o menys autocràtica. Tot en nom del bé comú.

Ens hem de mentalitzar que, passi el que passi, una vegada acabada la crisi del COVID-19, haurem de fer un procés d’adaptació individual i col·lectiu. Mentalitzem-nos: Res tornarà a ser igual.

Insisteixo, aquest futur lideratge econòmic i geopolític de Xina, només és una sospita meva. Les properes setmanes (que seran decisives) confirmaran o no la meva humil hipòtesi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.