dimarts, 25 d’octubre del 2022

Canvi d’hora

Cada vegada que hem de fer el canvi d’hora, podem escoltar les mateixes i tòpiques “explicacions” del tipus: si dormirem una hora més..., si dormirem una hora menys..., si és farà fosc una hora abans..., etc. Estem immersos dins una societat que està arrelada, supeditada i, fins i tot, esclavitzada pel rellotge. Societat que es veu marcada i determinada per la geopolítica de les franges horàries, els interessos dels governs i els interessos d’algunes administracions.

Enlloc de tenir com única referència el temps que ens marca el rellotge, seria més lògic tenir com a referència el sol i el seu recorregut al llarg del dia; és a dir, tenir com a referència el temps circadià; tal i com sempre s’ha fet al llarg de tota la història de la humanitat, al menys fins que va aparèixer el rellotge, imposant-nos la seva “dictadura” a l’hora de mesurar el temps; això sí, mesura que gestiona el propi home.

Sí, el rellotge (i la seva mesura del temps) de forma indirecta també està contribuint una mica al canvi climàtic, perquè ens allunya de la natura; ja que, la natura sempre ha estat i estarà circadiana, ella no se supedita a cap mesura de temps, només se supedita al sol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.