dimarts, 1 de novembre del 2016

Gràcies PSC

No fa gaires anys, en una de les meves reflexions, vaig deixar escrit que tard o d’hora els socialistes catalans haurien de plantejar-se si primer eren socialistes i després catalans o si primer eren catalans i després socialistes. Bé, sembla que aquest dia ja ha arribat.

Gràcies PSC per haver tingut la valentia de trencar amb l’absurda, anacrònica i poc democràtica disciplina de partit. La base d’una democràcia és la llibertat i com ja he dit en altres ocasions, la llibertat sempre és individual, mai és col·lectiva. I no val maquillar-la amb consensos, majories i disciplines de partit. Tot això no passaria si tinguéssim llistes obertes i desbloquejades; ja que, el diputat es deuria al seu electorat i no al seu partit.

Per cert, en una ocasió que vaig fer una reflexió a un bon grapat de partits polítics, l’únic que em va contestar va ser el Miquel Iceta, la qual cosa diu molt del seu tarannà. Novament gràcies i ànim, perquè no seran gens fàcils els pròxims mesos.

Per què hi ha tantes discrepàncies en el PSOE? Jo plantejo les següents raons:

1 El PSOE no és un partit polític, és una federació de partits molt heterogènia.

2 Ha renunciat al socialisme en favor d’una social-democràcia.

3 La social-democràcia europea està en hores molt baixes.

4 El comportament d’alguns destacats ex-dirigents és més capitalista que socialista.

5 Com molt bé diu el Josep Borrell, els fills de socialistes voten a Podem no al PSOE.

I dit tot això, PSC no perdeu mai la vostra identitat catalana, en la vostra divisa les sigles PSOE van sempre en segon lloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.