dijous, 3 de juny del 2021

La nova cafeïna

Ja fa uns anys que, una mica cansat d’escoltar el discurs de l’O.M.S. que deia: “Tabac i alcohol sempre són les drogues d’inici”, els hi vaig enviar un correu electrònic, on plantejava que la primera droga d’inici sempre és la cafeïna, sigui en forma de cafè o sigui en forma de beguda de cola. Per a la meva sorpresa, em van contestar, dient que tenia raó.

Avui en dia, aquesta informació cal matisar-la, al costat del cafè i les begudes de cola, hem d’afegir-hi les begudes energètiques, perquè dir beguda energètica, és el mateix que dir cafeïna i sucre. A nivell de salut, les begudes energètiques comencen a preocupar, la seva popularitat entre la gent més jove fa que la seva problemàtica es fiqui al mateix nivell que el consum excessiu d’alcohol. No oblidem que la cafeïna és un alcaloide i per tant no deixa de ser una droga estimulant.

Aprofito l’ocasió per encoratjar a tots els polítics que facin estudi, revisió exhaustiva i reflexió del consum social de totes les drogues legals, sobretot d’alcohol, nicotina i cafeïna. I que valorin els riscos i les repercussions sanitàries que comporta l’ús i abús d’aquestes drogues, tant a curt com a llarg termini.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.