diumenge, 16 de novembre del 2014

Imagina-t’ho

Hi ha moltes històries dins d’una Història. I, a vegades, res sembla ser el que és.
                                   _____________

Imagina’t un país on tothom cregués que la seva llibertat acaba on comença la llibertat del seu veí i on el tranuitat lema de “Viu i deixa viure” es canviés pel nou lema de “Viu i conviu”. T’ho imagines?

Imagina’t un país on el cel blau fos el color del sentiment de totes les persones i el verd del prat fos el color de la seva il·lusió. Imagina-t’ho.

Imagina’t un país on la gent sabés apreciar el valor de la semàntica i de l’etimologia de les paraules i comprengués, per exemple, que la paraula amistat deriva de la paraula amor, o que la paraula company deriva del verb compartir. T’ho imagines?

Imagina’t un país on les guerres fossin de paper i les lluites es fessin amb pètals de rosa o amb aigua de colors. I que tingués com a senyera l’Arc de Sant Martí i com a himne nacional l’Himne a l’Alegria. Imagina-t’ho.

Imagina’t que en aquest país els diaris es fessin amb reculls de poesia i el somriure fos el rodolí de la gent. I la literatura i la música fossin la seva màxima aspiració personal. I els esports i els espectacles fossin tots de participació, lliures i gratuïts. T’ho imagines?

Imagina’t, (posa aquí el teu nom), que tu hi vius en aquest país.

T’ho imagines?

Si t’ho imagines, enhorabona, perquè ja coneixes el meu país i el meu món interior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.