dilluns, 15 d’agost del 2022

Canvi climàtic i més

Cada vegada queden menys negacionistes, respecte al canvi climàtic i les conseqüències que es deriven per a la meteorologia de la Terra. Però canvi climàtic a banda, hi ha dos qüestions que també hem de tenir en compte.

La primera qüestió és les fases lunars. Aquest any, la lluna de juliol va començar el dia 28 de juliol i fins el 27 d’agost no començarà la lluna d’agost. Això vol dir que, pràcticament, tot el mes d’agost estarà sota la influència de la lluna de juliol que determina una climatologia més calorosa que la d’agost.

La segona qüestió és el cicle que té l’activitat de les taques solars. Aquest cicle és d’onze anys; és a dir, que durant onze anys l’activitat de les taques solars és molt alta i durant altres onze anys l’activitat de les taques solars és baixa. La qual cosa també afecta al clima i temperatura de la Terra.

Seria bo que alguns científics estudiessin, a la vegada, aquestes tres variables: canvi climàtic (per activitat humana), influencia de les fases lunars i l’activitat cíclica de les taques solars. Així, potser tindríem més elements de judici per afrontar i lluitar contra el canvi climàtic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.