dijous, 30 de novembre del 2023

Càsting de tertulians

Avui en dia, per estar ben informat, no n’hi ha prou amb llegir diaris i escoltar les notícies per ràdio o televisió. Cal, també, veure i escoltar les diverses opinions de tertulians. Per què? Perquè no tots són periodistes i sí són experts en algun dels temes que es plantegen a la tertúlia. El seu criteri, se suposa, és professional.

Però no tots aquests tertulians són imparcials en les seves opinions, n’hi ha que estan més interessats en defensar idees polítiques que en debatre amb la seva opinió i, fins i tot, poden arribar a ser autèntics portaveus d’algun partit polític (podem sospitar de la seva militància o afecció al partit polític).

Cal, doncs, fer una mena de càsting, per tal d’esbrinar qui és qui i qui representa a qui. Això no sempre és fàcil, perquè hi ha tertulians que són autèntics mestres del missatge subliminal i de la manipulació. Com fer la tria? Jo només conec una manera i és evitar la influència de plantejaments emocionals, ser espectadors imparcials i processar la informació de manera que sigui el màxim racional possible, sense especulacions ni falses deduccions. Però aquesta actitud, en la societat actual, casi, casi, és una utopia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.