dimecres, 22 de novembre del 2023

FOMO

(Fear of missing out) 

Les xarxes socials que hi ha per internet, i les noves tecnologies, també engendren nous problemes i patologies. És el cas del FOMO (també anomenat fomofòbia), que està considerat com una patologia psicològica, per a tot aquell que la pateix.

Què és el FOMO? El FOMO és el temor que altres persones puguin estar gaudint d’experiències gratificants, mentre qui pateix el FOMO està absent de les xarxes socials. Això genera una ansietat i un desig d’estar contínuament connectat a internet i a les seves xarxes socials, evitant estar “out” i evitant perdre’s qualsevol notícia o novetat que circulen per aquestes xarxes socials d’internet. És a dir, s’estableix una inquietud compulsiva, perquè no es vol perdre’s cap interacció social, sigui rellevant o no.

El FOMO té el comportament i tics típics de qualsevol addicció, no física però si psicològica; ja que, genera les dos característiques principals de qualsevol addicció: tolerància i dependència. Per tant, cal afrontar la patologia del FOMO des d’una vessant psicoterapèutica. Només així el subjecte té la possibilitat de “desenganxar-se” d’internet. Com diu l’eslògan d’una cadena de televisió “Aixeca el cap”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.